Vaivaton polttoainevarasto lämpökeskukseen – “Suunnittelemme jo seuraavia kohteita”

Varastohalli yritykselle.
Tulostekniikka Oy:n lämpökeskuksia löytyy Suomesta yli sadalta paikkakunnalta. Vuonna 2023 Tulostekniikka suunnitteli ja toteutti Valkealan pohjavesialueelle uuden kaukolämpökeskuksen. Sen biopolttoainevarastoksi tilattiin Kaarirakenteen teräskaarihalli.

Lämpökeskuksen biopolttoainevarasto tehokkaasti pystyyn

Valkealan kaukolämpökeskuksen kokonaisuuteen kuuluvat biopolttoainekeskus sekä maakaasu- ja öljykeskus. Kokonaisuudesta vastasi Tulostekniikka. “Toimituksen biopolttoainevaraston suunnittelimme ja toteutimme yhdessä Kaarirakenteen kanssa. Perustuselementit mukautettiin kohteeseen sopiviksi ja ylipäätään katsoimme, että työmaa on tehokas kustannuksiltaan ja käytetyltä työajaltaan”, Tulostekniikan toimitusjohtaja Kai Oinonen kertoo.

Laajassa projektissa osatoimituksiin on löydyttävä luottotekijät. “Meillähän olisi vaihtoehto toteuttaa biopolttoainevarasto itse, mutta isossa kokonaisuudessa työtä riittää. Silloin käytämme mielellämme muitakin ammattilaisia. Helpottaa huomattavasti, että voimme keskittyä siihen, mihin työpanostamme tarvitaan kaikkein eniten. Kaarirakenteen kanssa yhteistyö toimii ja suunnittelemme parhaillaan jo seuraavaa kohdetta”, Oinonen sanoo.

Lämpökeskuksen biopolttoainevarastona toimiva teräskaarihalli.

Lämpökeskuksen biopolttoainevarasto.

Kaarihallissa koko tilan voi valjastaa säilytykseen

Biopolttoaineen varastointi vaatii tilaa. Siinä kaarihallin rakenne on selvä etu. “Kun hallin sisällä ei ole rakenteita, koko tila on käytettävissä. Lisäksi on tärkeää, ettei sisällä ole pintoja, joille kertyisi likaa, linnunpesiä taikka vastaavaa. Kaarirakenteelta saamme toivomustemme mukaan hallin leveyden ja pituuden sekä lisäosat, ovet ja niin edelleen”, Oinonen kertoo.

Teräskaarihalli sopii hyvin osaksi vaativaa lämpökeskuskokonaisuutta. “Suoraviivainen kaarihalli on vaatimusten mukainen, tehokas ratkaisu lämmityspolttoaineen säilytykseen. Halli optimoidaan aina tarpeeseen parhaiten sopivaksi”, sanoo Kaarirakenteen toimitusjohtaja Jere Kujanpää.

Lämpökeskus talvi-illan pimeässä. Polttoainevarasto vasemmalla.

Valkealan lämpökeskus. Kuva: Tulostekniikka Oy

Yhteistyötä omavaraisuuden puolesta – “On tärkeää, että polttoainetta saadaan kotimaasta”

Tulostekniikan lämpökeskukset käyttävät polttoaineena esimerkiksi hake- ja kierrätyspuuta. “Puuta käyttämällä saadaan päästöt pienemmiksi. Jos metsästä otetaan puuta polttoaineeksi, kasvaa uusi metsä, joka sitoo hiilidioksidia. Eli luonnonkierron kannalta puupohjaisten polttoaineiden käyttö on positiivista”, Tulostekniikka Oy:n Oinonen sanoo.

Biopohjaiset polttoaineet ovatkin yhä suositumpia. Puusta jalostettavat polttoaineet tukevat kotimaamme työllisyyttä ja omavaraisuutta. “On ehdottoman tärkeää, että tätä polttoainetta saadaan kotimaasta. Se työllistää paikallisesti, ja mahdollisissa konfliktitilanteissa ei olla riippuvaisia kenenkään tuontitavaroista”, Oinonen summaa.

Lämpökeskus kuvattuna tien puolelta.

Kuva: Tulostekniikka Oy

Ota yhteyttä

VERKKOLASKUT (ensisijainen)

Kaarirakenne Oy
Y-tunnus: 2639419-1
Verkkolaskuosoite: 003726394191
Operaattori: Maventa Oy
Välittäjän tunnus: 003721291126

PAPERILASKUT

Kaarirakenne Oy
26394191
PL100
80020 Kollektor Scan

TIETOSUOJASELOSTE