Pakkausmateriaalia teräshallin täydeltä: “Tämän piti olla vain hauska kesätyö!”

Varastohalli.

Näyttelijä, ravintoloitsija ja nykyään myös leipomoa pyörittävä Ville Haapasalo tietää kokemuksesta, millaista reagointia äkisti kasvava liiketoiminta vaatii. Säilytystilaa pakkausmateriaaleille oli saatava nopeasti ja varmasti keskelle Suomen hyistä talvea. Nyt hatsapurit eli georgialaiset juustoleivät saavat huoletta jatkaa suomalaisten hurmaamista.

Haapasalon hatsapurit ylittivät kaikki odotukset

Kun pandemia sulki maailman, Ville Haapasalo oli uuden edessä. Mielessä pyöri kymmenkunta uutta, erilaista liikeideaa. “Sauvakävelin mökkitielläni joka aamu, ja lopuksi ideoista valikoitui toriyrittäjyys Puumalassa”, Haapasalo kertaa parin vuoden takaisia tapahtumia. Haapasalon Helsingissä sijaitsevan georgialaisravintolan hittituote on hatsapuri. “Jos se siellä ravintolassa menee, niin miksei menisi torillakin”, Haapasalo muistaa miettineensä.  Näin sai alkunsa Puumalan Hatsapuri Oy. “Ostin nettikirpputorilta tuhannella eurolla uunin, jonka kyljessä lukee edelleen Tämä on Fazerin omaisuutta”, Haapasalo nauraa. “Mikähän senkin tarina on?” Työkaveriksi löytyi georgialainen kokki, jonka kanssa Haapasalo alkoi leipoa kahdestaan.  Odotukset ylittyivät moninkertaisesti. “Ei mun pitänyt tätä kahta vuotta tehdä, tämän piti olla hauska kesätyö”, Haapasalo palaa toissakesän tunnelmiin. “Myynnillisesti ajattelin, että 2000 hatsapuria kesässä on hyvä, 5000 taas tosi hyvä. Kesän lopputulos oli 25 000 myytyä leipää. Päätimme nykyisten yhtiökumppaneiden kanssa, että olisi ihan hölmöä lopettaa siihen.” 

Kaarirakenteen halli nousi nopeasti myös talvella

Volyymien kasvaessa pakkausmateriaalit kaipasivat uusia, suurempia varastotiloja. Vanha, kunnalta vuokrattu varastotila suljettiin remontin takia. “Mietittiin, mihin saadaan kaikki pakkauspahvit”, Haapasalo kertoo. “Sitten löysimme Kaarirakenteen.” Aikataulu oli halliprojektissa ensisijaisen tärkeä. Keskustelut alkoivat välittömästi, ja rakentamaan päästiin kunnan luvalla jo hieman ennen valitusajan loppumista. Rakennustahtia eivät hidastaneet edes talven kelit – vikkelä aikataulu yllätti Haapasalon. “Ajattelin, että Kaarirakenteen lupaus kolmessa päivässä pystyyn oli joku vitsi. Mutta ei, siinä se sitten oli”, Haapasalo iloitsee. “Meillä oli tosi tiukka aikataulu. Isoin juttu meille oli ehdottomasti se, että halli nousi täsmälleen silloin kun oli sovittukin.” 

Teräshalli helposti avaimet käteen -periaattella

Kokenut rakennuskumppani tuli tarpeeseen, sillä aikataulujen lisäksi pelissä oli monia muitakin muuttujia. “Mulla ei ollut mitään hajua hallien rakentamisesta, joten tarvitsimme kumppanin, joka osaa sen homman”, Haapasalo tuumaa. “Ja se helppous. Suunnittelu tuli kokonaan Kaarirakenteelta.” Suunnittelupalvelun ansiosta Haapasalo sai keskittyä omaan tekemiseensä. “Mä olen nyt joka päivä jossain töissä. On todella kätevää, että joku muu hoitaa sitä hommaa”, mies toteaa. “Saatiin halli tosi nopeasti. Ja täsmälleen sellainen, mitä lähdimme hakemaan.”   “FinDoorin ovet varmistavat, että sade pysyy ulkona”, Haapasalo huomauttaa. “FinDoorin ovet varmistavat, että sade pysyy ulkona”, Haapasalo huomauttaa.

Toimituspaketti huomioi alakohtaiset erityispiirteet

Haapasalo arvostaa Kaarirakenteen kokonaisvaltaista, liiketoimintaa tukevaksi räätälöityä toimituspakettia. Toimitukseen sisältyivät esimerkiksi erityisen kovaa kulutusta kestävät FinDoorin ovet. “FinDoorin ovet varmistavat, että sade pysyy ulkona”, Haapasalo huomauttaa. “Opin juuri käyttämään niitä ja alan pian vetää ovenavauskursseja!” Pakkausmateriaalina pahvi on ekologinen mutta ei siedä kosteutta. “On äärimmäisen tärkeää, että tila on kondensiosuojattu, jolloin pahvi ei kerää kosteutta”, Haapasalo kuvaa. “Päädyimme selkeään, jämäkkään teräshalliin, koska – no, viritelmäthän ovat aina viritelmiä. Kun pahvia on satojen tuhansien arvosta, sitä pitää suojella hyvin.” Haapasalo kokee, että leipomoyrittäjyys on ollut hyvä valinta. Puumalan Hatsapuri Oy:n liiketoiminta kukoistaa ja suunta on vahvasti eteenpäin, mutta toistaiseksi Haapasalo on tulevan suhteen melko salamyhkäinen. “Suuret linjat on piirretty. Myöhemmin keväällä voidaan paljastaa, mitä isoja asioita tulee tapahtumaan”, mies vinkkaa. “Meillä on kassakaapissa eli mun auton hanskalokerossa paljon uusia ideoita!”

 

Ota yhteyttä

VERKKOLASKUT (ensisijainen)

Kaarirakenne Oy
Y-tunnus: 2639419-1
Verkkolaskuosoite: 003726394191
Operaattori: Maventa Oy
Välittäjän tunnus: 003721291126

PAPERILASKUT

Kaarirakenne Oy
26394191
PL100
80020 Kollektor Scan

TIETOSUOJASELOSTE