Hallitilojen ostajan opas

Kaarihalli on energiatehokas.

Hallitilojen hankinta: Varastohalli laitteille ja materiaaleille

Millaiseen tarpeeseen etsit halliratkaisua? Kenties liiketoiminta on kasvanut niin, että varastoitavat materiaalit pursuavat jo hallin ulkopuolella? Tai ehkä nykyisen hallin logistiikka ontuu tai kaikki työkoneet eivät tahdo aivan mahtua sisälle? Vai onko alkamassa aivan uusi bisnes, johon tarvitaan asialliset tuotantotilat?

Varastohallin, huoltohallin ja tuotantohallin rakentamisessa on aina huomioitava tilanteen erityispiirteet. Suunnittelussa on muistettava monta seikkaa, jotka voivat tulla asiaan vihkiytymättömälle yllätyksenä. Valinnanvaikeus iskee helposti vasten kasvoja jo heti kättelyssä:

Teenkö kaiken itse suunnittelusta toteutukseen? Millaisia lupia rakentamiseen tarvitaan?

Tilaanko pelkän materiaalipaketin ja selvitän kaiken muun itse?

Mistä löydän luotettavat asentajat? Riittääkö tarpeisiini kevyt kangashalli vai tarvitsenko jotain järeämpää? Et ole yksin, sillä useimpien hallitilojen etsijöiden ajatukset kulkevat aivan samoja polkuja pitkin.

Halusimmekin helpottaa valintaa ja laadimme tarkistuslistan esimerkiksi varastohallin ostamisen avuksi. Mikä seuraavista vaihtoehdoista sopii sinulle parhaiten?

Hallin rakentaminen itse

1. Teet hallin itse ja säästät – tai sitten et

Yksi suosittu vaihtoehto on rakentaa varastohalli itse. Vaihtoehto sopii sellaiselle, jolla on jo kokemusta hallin rakentamisesta, sekä lisäksi jos sinulla on ylimääräistä aikaa tuhlata rakentamiseen. Itse rakentaessa sinun on hyvä tuntea hallin rakentamisen hinnan lisäksi koko polku suunnittelemisesta lupaprosessiin, tarvikkeiden hankintaan ja käytännön toteutukseen, jotta vältyt yllätyksiltä.

Itse tekeminen voi vaikuttaa etukäteen helpolta ja kustannustehokkaalta, mutta lopputulos ei aina ole sitä, mitä toivottiin. Jos sinulta puuttuu hallin rakentamisen osaaminen ja kokonaiskuva erilaisten vaihtoehtojen eroista, on tuloksena helposti tarpeita vastaamaton varastohalli, jolla on sekä matala käyttöikä että ennustettua korkeammat kustannukset. Myös lupaprosessi voi yllättää raskaudellaan, ja projekti syö muutenkin tyypillisesti suunniteltua enemmän aikaa.

Haluatko tästä huolimatta mm. piirtää itse varastohallin pohjapiirroksen, selvittää pohjatöiden laajuuden, valita materiaalit ja palkata työntekijät? Jos kyllä, kehotamme varaamaan riittävästi aikaa ja varautumaan myös ylimääräisiin kustannuksiin.

Hallin kokoaminen

2. Tilaat valmiin varastohallipaketin ja asennuksen erikseen

Jotkut yritykset myyvät varastohalleja tarviketoimituksina. Sellaisen tilaamalla säästyy itse tekemiseen verrattuna monelta vaivalta, kuten suunnittelutyöltä ja materiaalien valinnalta. Tiedät etukäteen, miltä varastohalli tulee näyttämään ja minkä kokoinen se tulee olemaan.

Sinun kontollesi jäävät lupaprosessi ja rakennustöiden suorittaminen perustuksista alkaen. Hikoiltuasi yllättävän työlään lupaprosessin kanssa saat sen vihdoin valmiiksi ja tilaat tarviketoimituksen, jolloin on aika palkata myös asentajat perustuksen valamiseen ja itse varastohallin pystyttämiseen.

Käy ilmi, ettei osaavien asentajien löytäminen olekaan aivan niin helppoa kuin oletit. Alan ammattilaisten kalenterit ovat täynnä kuukausitolkulla eteenpäin, ja he osaavat myös hinnoitella työnsä. Joudut ehkä tyytymään asentajiin, joilta puuttuu kokemusta tilaamasi tyyppisen varastohallin, huoltohallin tai tuotantohallin rakentamisesta.

Joudut myös huolehtimaan, että palkkaamasi asentajat tekevät työnsä sovitusti ja huolella. Aikataulut voivat venyä ja asennussopimuksesta unohtua loppusiivous, eikä hallin rakentamisen hintakaan ole enää aiotussa hintahaarukassa. Voit tilata rakennusliikkeestä myös avaimet käteen -asennuksen työnjohtajine päivineen, mutta se tulee kalliiksi. Halli kaarirakenteelta

3. Hankit kevyen kangashallin

Ehkä harkitset seuraavaksi edullisuudellaan houkuttelevaa pressuhallia? Sillä on kieltämättä useita hyvä puolia: melko nopea pystyttää, voidaan purkaa ja siirtää uuteen paikkaan, ei vaadi välttämättä erillistä perustusta, päästää läpi valoa, joka luo avaruuden tuntua. 

Pressuhalli sopiikin väliaikaisratkaisuksi tai hyvin kevyisiin tarpeisiin. Monista hyvistä puolistaan huolimatta se ei kuitenkaan taivu kaikkeen. Tyypillisiä ongelmia ovat mm. hallin lämpötilan pitäminen tasaisena, ilmankosteuden säätely ja nopeasti ikääntyvän katemateriaalin hauraus – hapertuneesta katteesta voi tulla läpi niin vesi kuin lumikin. Rei´istä myös tuulee läpi, josta kärsii niin moni varastoitava raaka-aine kuin hallissa säilytettävä kalustokin.

Vanheneva, rei´itetty ja vuosi vuodelta pahemmin likaantuva pressuhalli ei ole ilo silmillekään.

Suhteellisen halvan hinnan vastapainona onkin se ikävä tosiasia, että pressuhallin lyhyt käyttöikä aiheuttaa kustannuksia pitkässä juoksussa. Pressuhallin uusiminen viiden vuoden välein tekee periaatteessa edullisestakin kertainvestoinnista kallista.

Hallit rakennettuna

4. Tilaat Kaarirakenteelta kestävän teräshallin

Monesti sekä vaivattomin että kustannustehokkain vaihtoehto on panostaa kerralla laatuun ja jättää kaikki ylimääräinen ammattilaisille. Unohda rakennusmiesten odottelu, venyvät aikataulut, henkilökohtainen stressi ja valvonta sekä harjan kanssa yömyöhään heiluminen rakentajien jättäessä hommat levälleen. Unohda itse asiassa kaikki tyypillinen rakennusprojekteihin kuuluva säätäminen.

Me teemme suunnitelmat paikkansa pitävine hallin rakentamisen hintatietoineen valmiiksi ja jätämme sinulle vain tilaamisen vaivan. Selvitämme aina nykyiset ja ennustetut tarpeet vuosien päähän tulevaisuuteen ennen kuin tasoitamme maapohjan uudenkarheaa ja takuulla tarpeisiinne soveltuvaa teräshallia varten.

Kaarirakenteen varastohalli on siististi pystyssä viikon kuluttua rakentamisen aloittamisesta. Luit oikein – yhden ainoan rakennusviikon jälkeen teillä on jämerä, jopa vuosikymmenien käyttöä kestävä varastohalli, joka toimii vähintään niin hyvin kuin uskalsit kuvitella.

Kestävä varastohalli säilyy sukupolvelta toiselle, ja jopa yritystoiminnan luonteen muuttuessa samaa hallia voidaan käyttää hyvin monenlaisiin tarkoituksiin. Teräshallin rakentamisen hinta tulee vuosien kuluessa huomattavasti edullisemmaksi kuin muutaman vuoden välein toistuva rakennusprojekti kevyemmän ratkaisun hapertuessa vanhuuttaan tai osoittautuessa toimimattomaksi.

Olemme kehittäneet teräshalleja jo kauan ja saavuttaneet niille erittäin pitkän käyttöiän. Teräshalliemme hiilijalanjälkeä pienentää etenkin niiden kestävyys niin Suomen sääolosuhteissa kuin eri käyttötarkoituksissa.

Voit lukea lisää teräshallien ekologisuudesta täältä: https://kaarirakenne.fi/terashallin-ekologisuus-mita-se-kaytannossa-tarkoittaa/

Tässä vielä tiivistetysti syyt, miksi kannattaa valita Kaarirakenteen teräshalli:

  • Halli vastaa aina todellista tarvetta
  • Tilaaminen on helppoa ja koko projekti vaivaton
  • Varastohalli on kustannustehokas ja pitkäikäinen
  • Rakentajamme ovat ammattilaisia ja tietävät mitä tekevät

Millaiseen tarpeeseen sinä etsit hallia? Lataa opas tai ota rohkeasti yhteyttä, niin jutellaan lisää!

 

Ota yhteyttä

VERKKOLASKUT (ensisijainen)

Kaarirakenne Oy
Y-tunnus: 2639419-1
Verkkolaskuosoite: 003726394191
Operaattori: Maventa Oy
Välittäjän tunnus: 003721291126

PAPERILASKUT

Kaarirakenne Oy
26394191
PL100
80020 Kollektor Scan

TIETOSUOJASELOSTE