kaarirakenteen

Teräshallit moniin tarpeisiin

Teräshallit

Teräshallit sopivat satamiin, sahoille, energiantuotantoon maatalouteen ja moneen muuhun käyttöön. Pohjoisen ilmastossa toimiva yhteiskunta tarvitsee kestävät ratkaisut lunta, jäätä, tuulta ja kosteutta vastaan. Kun säilytämme sivutuotteinakin syntyvät materiaalit ja raaka-aineet huolellisesti, voimme kierrättää ja hyödyntää kaiken. Silloin toimimme vastuullisesti, tuhlaamatta, myös tulevia sukupolvia ajatellen.

Teräshallit konehalleina

 Teräshalli toimii huoltotilana, pesutilana tai vaikka kausisäilytystilana. Suunnitellaan yhdessä toimivat tilat, ovet ja tekniset ratkaisut juuri sinun yrityksesi kaluston ylläpitoon.

Hallit maatalouteen

Pihatto, konesuoja tai varastotila esimerkiksi polttoaineille tai hakkeille. Maataloudessa teräshalleilla on monia käyttökohteita.

 

Muut käyttökohteet

Teräshalleilla on äärettömän monia käyttökohteita. Tuotantotilat, kaivostoiminnan tilat, konesuojat. Tutustu kokemuksiin Kaarirakenteen halleista.

Mitä hyötyjä teräshallit tarjoavat?

Muuntautumiskyvyn lisäksi teräshalliemme ehdoton etu on niiden rakentamisen vaivattomuus tilaajalle sekä kustannustehokkuus. Nopea halliratkaisumme valmistuu ripeimmillään jopa muutamassa päivässä. Toteutus ja toimitus on mahdollista räätälöidä tarpeidesi mukaan, sillä toteutamme teräshallimme aina asiakkaan oman käyttötarpeen mukaisesti. Tällöin rakennus kestää käyttöä ja aikaa suunnitellussa tarpeessa.

Valttina Kaarirakenteen hallirakentamisessaovat myös betoniset perustuselementit, sillä samalla perustuksella pystytään hoitamaan sekä rakennuksen perustaminen että mahdollisesti tarvittava paineseinä. Paineseinällä on merkittävä rooli varsinkin kiviaines- ja hiekkavaraston, hakevaraston tai jätteenkäsittelyn toiminnassa sekä kestävyydessä.

Itsekantavan teräsrakenteemme ansiosta pilarit, palkit ja ristikkorakenteet eivät ole esteenä hallin toiminnoille. Teräshallin koko tila on vapaasti käytössä, mikä puolestaan helpottaa niin suurien koneiden käyttöä kuin kipattavan materiaalin käsittelyä.

Perustuselementit ja avoin korkea tila antavat teräskaarihalleillemme monikäyttöisyyttä myös silloin, kun rakennuksen käyttötarkoitus muuttuu esim. kone- ja huoltohallista maa-ainesvarastoksi.

Teräshalleihin on mahdollista tilata täydentäviä ratkaisuja. Kaarihallien toimintaa monipuolistavina ratkaisuina toimivat lämmityslaitteet sekä muunneltavat moduulikontit toimisto- ja sosiaalitiloiksi. Meiltä saat myös nykyaikaisten led-valaistusratkaisujen lisäksi kokonaisvaltaisen sähköistyksen teräshalliisi. Tutustu mahdollisuuksiin tarkemmin Oheistuotteet-sivulla..

 

Teräshallin hinta

Teräshallienhinnat eivät koskaan ole kiveen hakattuja. Koska toimitussisältö riippuu aina tilaajan tarpeesta ja siihen räätälöidyistä ratkaisuista, voidaan tarkka euromäärä antaa vasta virallisen tarjouksen yhteydessä. Meillä Kaarirakenteella ei ole käytössä hallimallistoja tai hinnastoja, joten hallin koko on hinnoittelun oleellinen tekijä. Jos verrataan toimitussisällöiltään täysin samanlaisia hallihankkeita, esimerkiksi 100 m2 ja 1000 m2 halleja, suuremmassa rakennuksessa kokonaiskustannukset ovat automaattisesti suurempia, mutta niiden neliöhinta on huomattavasti pienempi. Teräshallin hintaan kuuluu aina toimitussisällöstä riippumatta rakennuslupapiirustukset, rakennesuunnitelmat ja muut viranomaisten vaatimat selvitykset. Näiden lisäksi asennus on aina laskettu hintaan mukaan. Luovutusvaiheessa asiakkaalle toimitetaan luovutusdokumentit ja huoltokirja. Teemme siis työn avaimet käteen -periaatteella.

Teräshallin hintaan vaikuttavia tekijöitä

  •       Rakennuslupa
  •       Maanrakennus ja pohjatyöt
  •       Perustukset
  •       Teräshallin väri
  •       Teräshalli päädyillä tai ilman
  •       Lämmöneristys
  •       Ovet
  •       Talotekniikkajärjestelmät; lämpö, vesi, ilmastointi, sähkö
  •       Rahti
  •       Lisäpalvelut, kuten vastaavan työnjohtajan ja/tai pääsuunnittelijan palvelu

Yllä olevaan listaan vaikutusvalta on asiakkaalla. Koska toimitussisältö on aina asiakkaasta riippuvainen, teräshalli sopii sekä pienempään että suurempaan budjettiin.

 

Teräshallien kustannustehokkuus

Puhumme paljon teräshallien kustannustehokkuudesta, mutta mielessä saattaa silti pyöriä, mitä se käytännössä tarkoittaa.

Kustannustehokkuus käsitteenä on laaja, joten sen määritteleminen tapauskohtaisesti on tärkeää. Teräshallin kustannustehokkuus on moninainen yhdistelmä erilaisia tekijöitä. Toimitussisältö luodaan aina tilaajan tarpeen mukaan, jolloin tarpeeseen nähden ylimääräisiä ominaisuuksia hallissa ei ole.

Jos tarvitaan kylmää varastotilaa, ei tällöin kannata turhaan lämpöeristää hallia. Kaarihallin käyttöikä on pitkä. Teräshallit suunnitellaan kestämään sekä käyttöä että aikaa. Kaikki palvelu samasta paikasta. Meiltä saat kaiken maanrakennuksesta avaimiin asti. Hallin muokkaaminen on mahdollista. Käyttö- tai tilantarpeen muuttuessa teräshalliin voi tehdä muokkauksia. Esimerkiksi alun perin kylmä halli on mahdollista lämpöeristää jälkeen päin.

Myös hallin laajennus tarpeen vaatiessa on mahdollista. Asennus kuuluu hintaan. Meillä annettu hinta sisältää aina kaiken rahdista ja rakennusluvista lähtien. Niin kutsuttua ”pikkupränttiä” et hinnasta löydä, vaan kaikki on rehellisesti tuotu esille. Teräshalli nopeasti ja helposti. Rakennusaika on muutamasta päivästä pariin viikkoon, eli aikaa tässä projektissa ei tuhlata! Monipuoliset rakenneratkaisut. Koko hallin sisätila on vapaasti käytettävissä, sillä sisällä ei ole rakenteita. Myös hallin perustukset, betonielementit, toimivat paineseinänä, mikäli sellaisille on tarvetta. Me Kaarirakenteella olemme tarkkoja työmme jäljestä ja laadusta ja haluamme taata asiakkaillemme miellyttävän rakentamisen kokemuksen. Sen, jos minkä, saa varmasti kaupan päälle.

Hanki teräshalliisi lisävarusteita

Tarjoamme kattavat lisäratkaisut teräshallien varusteluun. Kontti- ja moduulitiloilla, monipuolisilla lämmitys- ja valaistusratkaisuilla sekä LVIS-toteuksilla räätälöimme hallista juuri sinun tarpeisiisi sopivan tilan.

Kysymyksiä ja vastauksia teräshalleista

Mikä on teräshalli?

Teräshalli on teräsrakenteinen halli, useimmiten kaarihalli, jota voidaan käyttää monessa erilaisessa tarkoituksessa.

Paljonko teräshalli maksaa?

Teräshallin hintaan vaikuttaa moni tekijä. Esimerkiksi koko, toimitussisältö, eristeet, pohjatyöt jne. Kaarirakenteelta saat aina tarjouksen juuri teidän kohteeseen sopivasta teräshallista.

Mihin teräshallia käytetään?

Teräshallien käyttökohteita on monia. Esimerkkejä käyttökohteista on: Konesuojat, konehallit, pihatot, varastot jne.

teräshalli ovi
{

Elektroniikan kierrätys toimivissa tiloissa

”Kaarirakenteen hallissa on ominaisuuksia, jotka pitkässä juoksussa palvelee meitä. Se kestää hiukan osumiakin, ja antaa parempaa turvaa ulkopuolisia vierailijoita varten, kun on tuollainen vahva betonisokkeli. Ei tulla ihan ruuvaamalla läpi siitä seinästä. Jos vertaa vaikka telttahalleihin tai peltihalleihin, kun meidän alalla siellä voi olla jotain suhteellisen arvokastakin, tämä halli antaa paremman suojan sellaisia vastaan.”

Harri Niukkanen, Tramel oy, Lahti

ota yhteyttä