Muista nämä vinkit, kun vertailet hallien toimituspaketteja

Teräshalli on kestävä halliratkaisu

Täydellistä teollisuushallia metsästämässä

Teollisuuden käyttöpäällikkönä työskentelevän Henrin yrityksessä kävi kuhina. Kasvava toiminta kaipasi lisää säilytysneliöitä materiaaleille ja vieläpä niin pian kuin mahdollista. Henri surffaili halleja tarjoavien rakennusliikkeiden verkkosivuilla. Kävi nopeasti ilmi, että kustannustehokkain ja aikataulullisesti järkevin ratkaisu olisi kestävä, teräksinen kaarihalli.

Hallirakentamisen tuulia aikansa havainnoituaan Henri naputteli tarjouspyyntöjä lupaavimpiin rakennusliikkeisiin. Kaiken kattava kokonaispaketti olisi välttämättömyys –  hinta oli tärkeä valintakriteeri, ja lisäksi hallitoimittajan pitäisi olla suoraselkäinen ja rakennusprosessin vaivaton. “Eihän kellään ole aikaa työmaan paimentamiseen tai muuhun turhaan vatulointiin”, Henri mietti itsekseen muistellen hirveimpiä kuulemiansa huhupuheita rakennusalalta. Henrin pöydälle valikoitui tarjouspyynnöt teräshallista, peltihallista ja pressuhallista.

Edullisimmissa hallitarjouksissa saattaa piillä yllätyskuluja

Viikon mittaan postilaatikkoon kilahteli harvakseltaan yhteydenottoja. Henri soitteli edullisimpia tarjoajia läpi: saataisiinko pressuhalli jo pian pystyyn? Osa yrityksistä huomautti, että pitävää laskelmaa kokonaistoimituksesta heiltä ei valitettavasti olisi saatavilla. Todennäköiset piilokulut turhauttivat Henriä, mainitsihan hän kokonaistoimituksen tarpeen jo ensimmäisissä yhteydenotoissaan. 

Innostus uudesta hallista vei kuitenkin voiton, vaikka aivan täydellistä ratkaisua ei ollut vielä löytynyt. Erään jo tavaksi muodostuneen hallinmetsästyshetkensä päätteeksi Henri löysi itsensä Kaarirakenteen verkkosivuilta. Ei kun tarjouspyyntöä kehiin!

Stressitön halliprojekti ei sisällä pientä pränttiä

Seuraavana aamuna sähköpostissa odotti Kaarirakenteen tarjous pressuhallin tarjouksen lisäksi. Kaarirakenteen tarjous näytti kattavalta, mutta oli silti lähes tuplasti edullisinta yhteydenottoa kalliimpi. Henri päätti toistaiseksi sivuuttaa tarjouksen kokonaan ja jatkoi työpäiväänsä. Alkoi huolestuttaa: miten ihmeessä noista sekalaisista tarjouksista voisi valita sen parhaan?

Lounastunnin päätteeksi Henrin puhelimen näytöllä vilkkui vieras numero. Mikaksi esittäytyvä soittaja kertoi edustavansa Kaarirakennetta. Ai niin, se liian kallis vaihtoehto. Henri kuvaili Mikalle tilanteen suorasukaisesti: “Puolta halvempaa tarjousta pystytte tuskin alittamaan.” Henri oli jo valinnut, että päättäisi pian pressuhallin ja peltihallin väliltä.

Langan päässä oli pari sekuntia aivan hiljaista. “Jos haluat, voit näyttää sitä tarjousta ilman hintatietoja”, Mika tuumasi pian. “Luulenpa nimittäin, että siitä puuttuu vähintäänkin osa aivan oleellisista elementeistä.”

Henri tonki toisen – nyt kun tarkemmin mietti, todellakin epäilyttävän edullisen – tarjouksen sähköpostilaatikostaan ja lähetti sen eteenpäin Mikalle. “Tästä tarjouksesta puuttuu kaikki oleellinen, joka liittyy tarjoamaamme toimitussisältöön”, Mika totesi pian. “Käytännössä tässä on tarjottu vain pelkät hallin rakennusmateriaalit – eikä niitäkään kaikkia –  ilman minkäänlaista asennuspalvelua.” 

Henriä harmitti. Olihan hän kuvitellut, että pahamaineiset pienet präntit olisivat jo historiaa. Asennuksen lisäksi tarjouksesta uupuivat jopa perustukset ja ovet. Henri laskeskeli Mikan kanssa lopullisen hintaeron, joka kääntyykin päälaelleen. Teräshalli ei ollut paljoakaan kalliimpi kuin jo tarjotut pelti- ja pressuhallit.

Päätään pudistellen Henri klikkasi puolinaista tarjousta sähköpostilaatikossaan ohjaten sen roskakoriin. “Kiitti tästä”, hän nauroi Mikalle ja huokaisi helpotuksesta. Ensi talvena ei päätä palelisi. “Milloin aloitetaan?”

Muistilista hallien toimituspakettien vertailuun

Hallin rakennustöissä kyse on monesti pidemmän aikavälin hyödyistä, myös säästöistä. Rahan lisäksi tärkeää on kuitenkin rakentajakumppanin ehdoton läpinäkyvyys ja rehellisyys. Valitsemalla asiantuntevan ja vastuuntuntoisen hallitoimittajan saat kaupanpäällisiksi tarkan näkemyksen kokonaiskuvasta ja koko hallipaketin kattavan tarjouksen – aina rakennuslupapiirustuksista oviin ja vieläpä niiden kahvoihin. Halliratkaisuja on yhtä monta kuin tarpeitakin. Suosituimmat halliratkaisut lienee teräs- ja peltihallit, sekä pressuhallit.

Kaarirakenteen hallitarjous on laskettu aina avaimet käteen -periaatteella, jolloin tarpeisiisi räätälöity teräshalli kohoaa täydessä loistossaan sovittuna päivänä eikä sinun tarvitse jännittää minkäänlaisia yllätyskustannuksia. 

Kokosimme sinulle lyhyen muistilistan toimituspakettien vertailun tueksi. Kiinnitä huomiota näihin kohtiin!

  1. Älä haksahda vajavaisiin tarjouksiin. Kun tarjouksessa on huomioitu kaikki osatekijät, vältyt ikäviltä lisälaskuilta.
  2. Valitse luotettava rakentaja. Edullinen hinta ei lämmitä, jos aikataulu tai rakentamisen jälki pettää.
  3. Älä epäröi kysyä, jos jokin askarruttaa. Kaarirakenne on kokenut rakentaja, joka tuntee eri toimialojen tilatarpeet ja -vaatimukset – konkarin matkassa saat juuri tarpeisiisi vastaavan hallin. Kysy siis rohkeasti, jos hallihaaveesi kaipaa suuntaviivoja!

Ota yhteyttä

VERKKOLASKUT (ensisijainen)

Kaarirakenne Oy
Y-tunnus: 2639419-1
Verkkolaskuosoite: 003726394191
Operaattori: Maventa Oy
Välittäjän tunnus: 003721291126

PAPERILASKUT

Kaarirakenne Oy
26394191
PL100
80020 Kollektor Scan

TIETOSUOJASELOSTE