Teräksinen varasto suojaa sähkövaraston laitteet pohjoisen oloissa

Akkuvarasto suojaa sähkölaitteet pohjoisen oloissa ja turvaa liiketoiminnan jatkuvuuden

Merus Power valmistaa sähkönvarastoinnin kokonaisratkaisuja ja sähkönlaatulaitteistoja. Yksi uusista hankkeista on valtakunnalliseen Fingrid-verkkoon tuotettava sähkövarastoon perustuva järjestelmäpalvelu. Sähkövarastossa käytettävät akut säilytetään Kaarirakenteen hallissa poissa pakkasen, sateen ja epäpuhtauksien ulottuvilta.

Hyvin suojatut akut toimivat pakkasillakin

Merus Powerin, Merus® ESS-sähkövaraston tehtävä on varmistaa, että sähköverkon tuotannon ja kulutuksen tasapaino säilyy. “Rakennamme tontille sähköaseman, konvertterit, akut ja säätöjärjestelmän. Järjestelmässä käytettävät akut ovat litiumakkukaappeja, jotka sisältävät akkujen lisäksi jäähdytyslaitteita”, Merus Powerin Teemu Paakkunainen kertoo.

Pohjoisissa olosuhteissa akkujen säilytykseen kannattaa kiinnittää erityistä huomiota. “Suomessa toimivat sähkövarastojen akut saattavat tarvita suojaa esimerkiksi kovien pakkasten varalta. Akkujen alin käyttölämpötila on –25 °C, mutta täällä lämpötila saattaa laskea vielä matalammaksi,” Paakkunainen sanoo.

Teräskaarihalli suojaa sähkövaraston akuston kustannustehokkaasti

Kun järjestelmälle sopiva tontti löytyi, Merus Power alkoi etsiä sähkövaraston akustolle sopivaa halliratkaisua. “Katsoimme monia eri vaihtoehtoja. Kaarihalli näytti meille parhaalta ratkaisulta, sillä sinne mahtuu kaikki ison 30MW / 36 MWh sähkövaraston akut. Tutustuessamme Kaarirakenteeseen kävi ilmi, että heillä on akuston suojaamisesta aiempaa kokemusta. Se oli ehdottomasti plussaa”, Paakkunainen kertoo. 

Paakkunainen toteaa, että teräskaarihalli sopii Merus Powerille parhaiten sen suoraviivaisuuden vuoksi: “Kaarihalli on meille kaikkein kustannustehokkain tapa tehdä tämä. Perinteisempi elementtirakennus olisi ollut vähän liian järeä ominaisuuksiensa puolesta – meidän tarpeemme oli, että pidetään kovimmat pakkaset pihalla. Kaarihalli on ideaali siihen. Siinä ei ole mitään ylimääräistä, vaan se täyttää tarkoituksensa kustannustehokkaasti.”

Halli on sähkövaraston akustolle hyvä suoja muulloinkin kuin pakkasella. “Kaarihalli suojaa akkuja sateelta ja lumelta sekä roskalta, kuten puunlehdiltä. Vaikka akut ovat ulkokäyttöön suunniteltuja, suojaus vähentää niiden huoltotarvetta ja sitä kautta kokonaiskustannuksia”, Paakkunainen huomauttaa.

Mutkatonta yhteistyötä Kaarirakenteen kanssa

Merus Powerilla ollaan tyytyväisiä Kaarirakenteen toimintatapoihin. “Yhteistyö Kaarirakenteen kanssa on sujunut hyvin ja mutkattomasti. Muokkasimme hallin designia vaatimusten mukaiseksi, ja Kaarirakenne toteutti muutokset joustavasti”, Paakkunainen kertoo. 

Maarakennustyöt valmistuvat kesän aikana, ja rakentamaan päästään syksyllä. “Meidän näkökulmastamme noin 8 viikon rakentamisvaihe on positiivinen juttu. On hyvä, että sähkövaraston akuille tarkoitettu halli rakennetaan nopeasti”, Paakkunainen sanoo.

Paakkunaisen mukaan halliprojekti on edennyt muutenkin reippaalla tahdilla: “Kaarirakenteen palvelualttius on mielestäni hyvä. Aluksi saimme heiltä tarpeemme mukaisia tarjouksia ja ehdotuksia, ja nyt tilausvaiheessa he ovat toimittaneet dokumentteja nopeasti. Kaarirakenteella on suorasukainen ja yksinkertainen tapa hoitaa asioita – miksi asioista pitäisi tehdä monimutkaisia?”

Ota yhteyttä

VERKKOLASKUT (ensisijainen)

Kaarirakenne Oy
Y-tunnus: 2639419-1
Verkkolaskuosoite: 003726394191
Operaattori: Maventa Oy
Välittäjän tunnus: 003721291126

PAPERILASKUT

Kaarirakenne Oy
26394191
PL100
80020 Kollektor Scan

TIETOSUOJASELOSTE