Teräshallin hinta – mistä se koostuu?

helmi 17, 2021

Usein kuultu ja kysytty kysymys kaikenlaisilla markkinoilla kuuluu näin: ”Mitä se maksaa?” Hinta määrittelee kuluttajan ostopäätöstä vahvasti. Toisille alhainen hinta on ostomotiivi, kun taas toiset ovat valmiita maksamaan enemmänkin, jos hintaa nostava tekijä löytyy tuotteiden ja palveluiden alkuperästä, eettisyydestä tai muusta moraalisesti arvokkaasta tekijästä. Täytyy kuitenkin muistaa, että kokonaissisältö on vaikuttava tekijä hintamarkkinoilla. Kukapa haluaisi ostaa vähemmän, jos voi samalla hinnalla saada enemmän? Tässä tekstissä saat vastaukset seuraaviin kysymyksiin: Mistä teräshallin hinta muodostuu? Miten kustannustehokkuus näkyy kaarihalleissa?

 

MISTÄ TERÄSHALLIN HINTA MUODOSTUU?

Teräshalliemme hinnat eivät koskaan ole kiveen hakattuja. Koska toimitussisältö riippuu aina tilaajan tarpeesta ja siihen räätälöidyistä ratkaisuista, voidaan tarkka euromäärä antaa vasta virallisen tarjouksen yhteydessä. Meillä Kaarirakenteella ei ole käytössä hallimallistoja tai hinnastoja, joten hallin koko on hinnoittelun oleellinen tekijä. Jos verrataan toimitussisällöiltään täysin samanlaisia hallihankkeita, esimerkiksi 100 m2 ja 1000 m2 halleja, suuremmassa rakennuksessa kokonaiskustannukset ovat automaattisesti suurempia, mutta niiden neliöhinta on huomattavasti pienempi. Teräshallin hintaan kuuluu aina toimitussisällöstä riippumatta rakennuslupapiirustukset, rakennesuunnitelmat ja muut viranomaisten vaatimat selvitykset. Näiden lisäksi asennus on aina laskettu hintaan mukaan. Luovutusvaiheessa asiakkaalle toimitetaan luovutusdokumentit ja huoltokirja. Teemme siis työn avaimet käteen -periaatteella.

 

TERÄSHALLIN HINTAAN VAIKUTTAVAT TEKIJÄT TOIMITUSSISÄLLÖSTÄ RIIPPUEN:

  •       Rakennuslupa
  •       Maanrakennus ja pohjatyöt
  •       Perustukset
  •       Teräshallin väri
  •       Teräshalli päädyillä tai ilman
  •       Lämmöneristys
  •       Ovet
  •       Talotekniikkajärjestelmät; lämpö, vesi, ilmastointi, sähkö
  •       Rahti
  •       Lisäpalvelut, kuten vastaavan työnjohtajan ja/tai pääsuunnittelijan palvelu

Yllä olevaan listaan vaikutusvalta on asiakkaalla. Koska toimitussisältö on aina asiakkaasta riippuvainen, teräshalli sopii sekä pienempään että suurempaan budjettiin.

 

KAARIHALLIEN KUSTANNUSTEHOKKUUDESTA

Puhumme paljon kaarihallin kustannustehokkuudesta, mutta mielessä saattaa silti pyöriä, mitä se käytännössä tarkoittaa. Kustannustehokkuus käsitteenä on laaja, joten sen määritteleminen tapauskohtaisesti on tärkeää. Teräshallin kustannustehokkuus on moninainen yhdistelmä erilaisia tekijöitä. Toimitussisältö luodaan aina tilaajan tarpeen mukaan, jolloin tarpeeseen nähden ylimääräisiä ominaisuuksia hallissa ei ole. Jos tarvitaan kylmää varastotilaa, ei tällöin kannata turhaan lämpöeristää hallia. Kaarihallin käyttöikä on pitkä. Teräshallit suunnitellaan kestämään sekä käyttöä että aikaa. Kaikki palvelu samasta paikasta. Meiltä saat kaiken maanrakennuksesta avaimiin asti. Hallin muokkaaminen on mahdollista. Käyttö- tai tilantarpeen muuttuessa teräshalliin voi tehdä muokkauksia. Esimerkiksi alun perin kylmä halli on mahdollista lämpöeristää jälkeen päin. Myös hallin laajennus tarpeen vaatiessa on mahdollista. Asennus kuuluu hintaan. Meillä annettu hinta sisältää aina kaiken rahdista ja rakennusluvista lähtien. Niin kutsuttua ”pikkupränttiä” et hinnasta löydä, vaan kaikki on rehellisesti tuotu esille. Teräshalli nopeasti ja helposti. Rakennusaika on muutamasta päivästä pariin viikkoon, eli aikaa tässä projektissa ei tuhlata! Monipuoliset rakenneratkaisut. Koko hallin sisätila on vapaasti käytettävissä, sillä sisällä ei ole rakenteita. Myös hallin perustukset, betonielementit, toimivat paineseinänä, mikäli sellaisille on tarvetta. Me Kaarirakenteella olemme tarkkoja työmme jäljestä ja laadusta ja haluamme taata asiakkaillemme miellyttävän rakentamisen kokemuksen. Sen, jos minkä, saa varmasti kaupan päälle.

ota yhteyttä